Oscar’s grind

Oscar’s grind är ett roulette system som fick stor spridning när Allan Wilsons bok “The Casino Gambler’s Guide” publicerades år 1965. I boken berättas om en man som kallas Oscar och som vinner lite men kontinuerligt med hjälp av de här systemet. ”Grind” betyder mala på engelska och brukar användas som synonym för att sakta med säkert vinna små vinster genom konsekvent spel.

Oscars grind systemet påminner mycket om det franska D’Alembert från 1700-talet och används precis som det för satsningar som betalar 1:1. Du börjar med att bestämma hur stor en enhet ska vara och målet är att gå plus med en enhet per spelcykel. De som förespråkar Oscars grind systemet brukar trycka på vikten av att i förväg bestämma dig för hur mycket du vill gå plus totalt innan du slutar spela och hur mycket du maximalt kan tänka dig att förlora.

Låt oss ponera att du väljer $10 som din enhet.
1.) Du börjar med att satsa $10 på rött.
2.) Du förlorar och ökar därför insatsen med en enhet till $20.
3.) Om du vinner blir din nästa satsning $10, för man går alltid tillbaka till grundinsatsen om man vinner direkt efter en förlust.
4.) Om du vinner igen blir din nästa satsning $20, för man går alltid upp en enhet om man vinner direkt efter en vinst.

Du riskerar inte att förlora dina pengar lika snabbt som med Martingale systemet, men det finns ingen garanti för att du faktiskt går plus med det här roulette systemet heller.